Pohjoissuomalaista nykytaidetta esittelevän Lumipalloefekti-näyttelyn taiteilijavalinnat on tehty. Avoimella teoshaulla saatiin yhteensä 175 hakemusta, jotka sisälsivät yli 300 teosehdostusta. Vuonna 2021 näyttelyn kuratoinnista sekä taiteilija- ja teosvalinnoista vastaa taiteilija-kuraattori Pauliina Leikas, joka on toiminut mm. kainuulaisen Mustarindan toiminnanjohtajana.

”Hakemusten taiteilijoiden kirjo oli ilahduttava, ikäjakauma suurimpia mahdollisia ja suhde taiteen tekemiseen oli monella eri, mutta kaikille yhtä tärkeä.  Hakemuksissa oli edustettuna monialainen ja rajoja ylittävä pohjoinen taidekenttä. Taso oli kova ja valintojen tekeminen ei ollut helppoa.” Leikas kertoo.

Marraskuussa Oulun taidemuseossa avautuvaan Lumipalloefektiin valittiin aikaisempia vuosia pienempi taiteilijajoukko. Tulevassa näyttelyssä on mukana kahdeksan taiteilijaa: Markku Heikkilä (s. 1959, Rovaniemi), Riikka Keränen (s. 1984, Ristijärvi), Sanna Krook (s. 1976, Oulu), Kirsti Muinonen (s. 1943, Oulu), Johanna Pöykkö (s. 1977, Oulu), Eija Ranta (s. 1980, Hailuoto) sekä taiteilijapari Raisa Raekallio (s.1978, Kittilä) ja Misha Del Val (s. 1979, Kittilä).

Lue lisää https://bit.ly/3oJtK3H