Autotalli on tehty suojaamaan autoa. Se on sille sopivan kokoinen. Auton kaikki ovet mahtuvat aukeamaan tallin sisällä ja korkeudeltaan se on sellainen, että myös ihminen voi useimmissa tapauksissa suorin selin kävellä talliin ja astua sisään tai ulos autosta.

 Tallin ovet on tehty auton mittojen mukaan niin että auto pääse hyvin sisään ja ulos. Tallissa on pieni ikkuna peräseinällä, vaikkei auto tallissa ollessaan sinänsä valoa tarvitsekaan. Tallissa ei ole lämmitystä, mutta autolle tärkeintä on suoja lumelta, sateelta, tuulelta  ja paahteelta. Talliin tulee sähkö. Autoa voi siten lämmittää kylmimpinä kuukausina.

Viime vuodet autotalli on toiminut varastona sekalaisille tavaroille. En tiedä, mitä autolle on tapahtunut. Ehkä se on kehityksen myötä kasvanut niin isoksi ettei mahdu enää vanhaan talliin tai sitten auton omistajat ovat lähteneet autoineen pois. Tai kenties auto on myyty, romutettu tai se yrittää maatua parhaansa mukaan jossain johonkin.

Tänä keväänä autotalli tyhjennettiin sinne suojaan tuoduista tavaroista. Ne vietiin jonnekin, en tiedä minne. Tyhjennyksen jälkeen talliin on tullut tai ehkä kasvanut tai ehkä rakennettu pääosin savinen muodostelma. On siinä jotain heinääkin tai olkea, joka paikoin hieman törröttää vaalean pinnan alta. Se on ontto. En tiedä varmasti, mikä se on. Ehkä se asumus tai pesä. Välillä mietin onko se jotain elävää kauttaaltaan, eikä vain jotain jossa joku elää. Tuntuu kuitenkin, että autotalli on sinne tulleelle  jotenkin riittämätön. Varmasti se antaa uudelle jollekin samaa mitää autollekin; suojaa sateelta, lumelta, tuulelta ja paahteelta, mutta ehkä ne/se tarvitsevat sen lisäksi jotain muutakin.

Toisenlaisia tarpeita on toteutettu Keuruulle Rajataloon kesällä 2018.  Rajatalo rakentuu asuinkäytöstä poistettuun 1950-luvulla rakennettuun omakotitaloon sekä taloa ympäröivään pihapiiriin ja metsikköön, jotka valjastetaan taiteilijoiden käyttöön. Tarkoituksena on luoda muuttuva ja kasvava sekä taiteellisesti laaja-alainen kokonaisuus, jonka kokonaiskesto on ennalta määrittelemätön, mutta kuitenkin rajallinen, koska talo tullaan joskus purkamaan.

Yleisölle Rajatalo -kokonaisuus on esillä ympärivuotisesti ja sinne on vapaa pääsy.

Rajatalo sijaitsee Keuruun Ekokylän välittömässä yhteydessä osoitteessa Lankkuantie 217, 42700 Keuruu.

Keuruun Ekokylän osoite on Kivijärventie 300, 42700 Keuruu

thumb Riikka Keranen Visual Artist Toisenlaisia tarpeita 1c thumb Riikka Keranen Visual Artist Toisenlaisia tarpeita 2c